‘Tafeltennis’ voor mensen met een visuele beperking.

IMG 2420

Sporten voor mensen met een beperking is fijn, maar niet altijd makkelijk te realiseren. Dat weten we bij de Deventer Sportploeg als geen ander. Bij Swift kan je ook tafeltennissen als je een visuele beperking hebt. Sinds mei 2014 kan je daar terecht voor een spelletje ShowDown.

ShowDown is een uitdagend balspel, waarbij je vertrouwt op je gehoor. Je speelt het op een tafel met opstaande randen. In het midden, op enkele centimeters boven de tafel, bevindt zich een plank waar de bal onder door moet, maar niet tegenaan mag komen. Bij het opslaan moet de bal eerst de opstaande rand van de eigen helft raken, anders is het een punt voor de tegenstander. Ook als de bal het lichaam raakt is het een punt voor de tegenstander. Als de bal op reglementaire wijze in het netje van de tegenstander komt, krijg je twee punten. ShowDown is een flitsende, snelle sport waarbij conditie vereist is (maar die kan je opbouwen)!

IMG 2421

Kennismaken
Wil je Showdown eens uitproberen? Je mag drie keer een training bezoeken om te bepalen of je het leuk vindt. De training is op maandagavond van 19.15 tot 20.15 uur bij Swift. Meer informatie vind je hier.

Geleidehonden
Vanzelfsprekend zijn geleidehonden van harte welkom!

Klik hier voor meer informatie over ShowDown.