TeamNL in Abu Dhabi: de eerste wedstrijden zitten erop!

Op woensdag 13 maart beginnen de Special Olympics World Games in Abu Dhabi dan echt. TeamNL heeft hier een jaar naar toe getraind. Abiesh Raguthas en Hugo Faber van WSV de Zwaluwen zijn er klaar voor om de strijd aan te gaan met wielrenners met een verstandelijke beperking uit de gehele wereld en dat lieten ze de eerste wedstrijd gelijk zien.

Tijdens de divisioning 5 km wegwedstrijd op het Yas Marina F1 circuit maakten ze, na een slechte start, de race goed hard en reden ze naar een vierde plek voor Hugo en een vijfde plek voor Abiesh. Dit zegt nog niets, want tijdens de divisioning wedstrijden wordt bepaald in welke startgroep (divisie) ze strijden. Van 13 maart tot en met 15 maart zijn de divisioning wedstrijden. Op 13 maart rijden ze de 5 km wegwedstrijd, op 14 maart de 2,25 km tijdrit en op 15 maart de 5 km tijdrit. Daarna de finales waarin ze – in hun eigen divisie – strijden om de medailles!

De Special Olympics World Games is het grootste sporttoernooi van 2019 ter wereld. Dit zijn de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het mooie is dat alle deelnemers op hun eigen niveau kunnen strijden om de medailles.