Tim wil ‘gewoon’ drie keer goud winnen

Tim Verhoeven is 31. Hij woont bij Zozijn in Twello en zwemt al zo lang hij zich kan herinneren. Toen in 2000 in Almelo de eerste Nationale Special Olympics Nederland werden gehouden, was Tim erbij. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat hij ook in 2016 met het toernooi mee doet!

IMG 5931

Tim‘Het is leuk, omdat je wat kan winnen’, constateert Tim als hem wordt gevraagd waarom hij zo graag meedoet aan de Special Olympics. ‘Ik kan heel hard zwemmen en dan kan je medailles winnen. Ik win vaak, omdat ik zo goed ben!’ En medailles heeft hij; heel veel. Zijn kamer bij Zozijn hangt er helemaal vol mee. Hij is net verhuisd, en natuurlijk moesten alle medailles, vaantjes en foto’s mee!

Eerste Special Olympics
Tim begint al jong met zwemmen, en haalt bij De Klup zijn diploma’s. Als in 2000 voor het eerst de Nederlandse Special Olympics worden georganiseerd, gaat hij maar wat graag mee. Want wat is er leuker dan om te laten zien hoe hard je kan zwemmen? Het toernooi duurt dan één dag. Twee jaar later (in Deventer) duurt het twee dagen en inmiddels (vanaf 2004) is het een happening van drie dagen geworden.
Enthousiast
‘Tim maakt iedereen aan het lachen’, vertelt zwemcoach Wilma Emaus. ‘Het is heel gezellig om hem mee te hebben. Hij is enorm enthousiast als hij zelf wint, maar juicht ook heel hard voor al zijn teamgenoten. We hebben hem heel graag mee, hij brengt altijd de sfeer in de groep.’
Hard trainen

Er wordt inmiddels hard getraind voor het weekend in juli. Want de zwemmers moeten zich wel houden aan een aantal regels en die moeten goed geoefend worden. Dus verwacht coach Wilma ze echt allemaal elke zaterdag op de training. Tim doet mee met borst- en rugcrawl en met de estafette. Hij kan bijna niet wachten tot het 1 juli is en de hele Deventer Sportploeg afreist naar Nijmegen. ‘Ik wil gewoon drie keer goud winnen’, lacht hij. ‘Want ik zwem hartstikke snel!’