Toegankelijke verenigingen in Deventer en de regio

Logo week van de toegankelijkheid

In de Landelijke Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een beperking aandacht voor een toegankelijke samenleving. Het thema van dit jaar is ‘welkom bij de club’. In de week van 5 tot 10 oktober zijn door heel Nederland allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor dit thema.

Natuurlijk is iedereen overal welkom, maar soms is er net iets meer nodig voordat mensen ook werkelijk binnen een vereniging of ander georganiseerd verband mee kunnen doen. Een toegankelijke vereniging houdt rekening met de wensen en mogelijkheden van alle leden, dus ook met die van mensen met een beperking. Voor mensen met een beperking is toegankelijkheid vaak geen luxe, maar een voorwaarde om in de samenleving mee te kunnen doen.

Vanuit stedelijke en regionale samenwerking doen allerlei soorten verenigingen of clubs mee op het gebied van sport, podiumkunsten, sociale activiteiten, belangenorganisatie etc. Al deze verenigingen streven naar een samenleving waarin iedereen kan mee doen. Alleen al op het gebied van sport zijn dat 14 sportverenigingen, waar wekelijks zo’n 450 mensen met een beperking sporten bij gewone clubs!RSL 8513

Iedere organisatie die in welke vorm dan ook te maken heeft met toegankelijkheid, vraagt in deze speciale week van de toegankelijkheid extra aandacht. Zij zetten hun deuren open en leveren graag meer informatie. Samen zorgen zij ook dat steeds meer mensen met een beperking kunnen gaan meedoen. Naast de sport, kennen we initiatieven als Theater Onbeperkt, Potje van Otje, Wandelen met de buren, Samen Fitness, Zondagse Pot, de IJsseldarters, koken met de buren, disco No Limit, Boerderijklussen op de Ulebelt, Eten met de buren Zandweerd, Computergroep, Samen is leuker dan alleen en nog meer. Stuk voor stuk leuke intitiatieven die door gezamenlijke inspanning van organisaties en vrijwilligers (met een beperking) plaats vinden.

Kijk op www.wijkwinkeldeventer.nl voor alle activiteiten in Deventer
Kijk op www.weekvandetoegankelijkheid.nl voor alle activiteiten in deze week of download het programma hier!
Kijk op www.iedereenactief.nl voor de sportactiviteiten in deze week.

De week van de toegankelijkheid is een samenwerking tussen diverse organisaties: Salland Actief regionale samenwerking aangepast sporten, Sportbedrijf Deventer, Sportbedrijf Raalte, Ut Huus Olst/ Wijhe, Stichting Fooruit, Deventer Sportploeg en de deelnemende verenigingen met aangepast sport aanbod, Raster Welzijn, project Onbeperkt Actief, de Leeuwenkuil, de Ulebelt en Wijkwinkel Deventer.