Trainer Caren met skeeleraars naar Special Olympics

Ze is al bijna 25 jaar lid van schaats- en skeelervereniging SportiefOost.nl: Caren Daggenvoorde. Ze reed in klasse 3 én hoorde – in haar categorie – bij de 25 beste marathonschaatsers van Nederland. Zelf actief schaatsen doet ze niet meer sinds 2009 nadat ze – na de ziekte van Pfeiffer – niet meer op haar oude niveau kon presteren. Maar Caren heeft haar hart verloren aan schaatsers en skeeleraars met een beperking. Sinds 2015 is ze betrokken bij het aangepast sporten bij haar vereniging. In juni gaat ze met vijf skeeleraars naar de Special Olympics in Twente waar in Rijssen de skeelerwedstrijden worden gehouden.

‘Ik werd benaderd door een van de bestuursleden, met de vraag of ik iets wilde doen voor het aangepast sporten’, vertelt Caren. ‘En ja, dat wilde ik wel. Ik trainde al wel kinderen en jongeren en kreeg vaak de ‘moeilijke’ gevallen toegeschoven!’ Dat ‘moeilijk’ zegt ze met een lach en liefdevol, want juist de schaatsers die – door wat voor reden dan ook – niet altijd makkelijk in de groep meekunnen, hebben haar hart gestolen: ze geniet ervan om deze sporters te begeleiden. In eerste instantie zocht ze een trainer voor de schaatsers met een verstandelijk beperking, maar toen dat lastig bleek is ze het zelf gaan doen. Om er – tot nu toe – niet meer mee op te houden!

Special Olympics

In 2016 gaat Caren voor het eerst met een groep skeeleraars naar de Special Olympics en ook in 2018 doet ze mee met ‘haar’ sporters. ‘Het is een feest om naar de Special Olympics te gaan’, lacht ze. Zoveel sporters bij elkaar, met zijn allen in de mooie Deventer Sportploeg kleding naar de openingsceremonie en dan een prachtig weekend, met heel veel lol, maar ook heel veel sport. Heerlijk! Ik verheug me er enorm op, zeker nadat het in 2020 niet door kon gaan.’

Puur

‘Schaatsen is en blijft een van de mooiste sporten’, vindt Caren. ‘En wat is er dan mooier om met deze jongeren te werken en te zorgen dat iedereen mee kan doen. Deze groep is zó puur, zo eerlijk. Als het ze niet zint, krijg je het meteen te horen. Maar als ik zeg dat ze het goed doen, dan zie ik ze groeien! Het duurt soms lang voor we resultaat zien, maar wat is die vooruitgang dan mooi. Daar doe ik voor!’

Op zoek naar extra hulp

Caren kan nog wel wat hulp gebruiken. Want regelmatig zijn er schaatsers/skeeleraars die één-op-één begeleiding nodig hebben. Caren: ‘Dan zou het zo fijn zijn als ik een paar extra mensen heb om op terug te vallen!’ Dus… kun jij een beetje schaatsen en heb je affiniteit met aangepast sporten? Wil je helpen bij – volgens Caren – de leukste sport die er is?
Stuur een mailtje naar