Veel medailles voor zwemmers in Hardenberg

Zwemmen, atletiek en gymnastiek. In deze drie disciplines kunnen sporters met een verstandelijke beperking zich meten met hun collega-sporters op zaterdag 28 september in Hardenberg tijdens de Special Olympics Regionale Spelen. Zo’n 200 sporters doen die dag mee en daaronder zijn vijftien zwemmers van De Klup Deventer. Een mooie gelegenheid om vast te oefenen en ervaring op te doen voor de Nationale Special Olympics in 2020 in Den Haag.

Het is vroeg dag voor de zwemmers en de zeven coaches, al om kwart over zeven melden ze zich bij de Scheg. Het heeft wat voeten in de aarde voor het zwembad in Hardenberg wordt bereikt: een deel van de bewegwijzering ontbreekt en van schrik weet de navigatie het ook niet meer. Maar gelukkig arriveren ze op tijd bij het zwembad.

Opening

De officiële opening van het evenement vindt plaats op de atletiekbaan. Natuurlijk met de nodige toespraken, het hijsen van de vlag, het ontsteken van het vuur en het afleggen van de Olympische eed. Het is de nieuwe minister van gehandicaptenzaken Rick Brink die de Regionala Special Olympics voor geopend verklaart.

Wedstrijden

Tijd om de zwemkleding aan te doen en aan de divisioning te beginnen. Sommige zwemmers zijn zo nerveus dat ze vergeten welke slag ze moeten zwemmen. Maar gelukkig gaat dat bij de finales in de middag helemaal goed. Met 27 medailles en 6 vaantjes gaat de Olympische ploeg tevreden terug naar Deventer!

Meer foto’s van de dag in Hardenberg vindt u op onze Facebookpagina. Met dank aan Ingrid Maters die een mooie reportage maakte vanaf de tribune!

Foto’s van de openingsceremonie vindt u hier.