Veel (zwem)medailles en geslaagde sportdag bij regionale Special Olympics in Raalte

Het was bijna echt: er was een openingsceremonie, het olympisch vuur werd binnengebracht en alle deelnemers legden de Olympische eed af: ‘Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.’Klein verschil met de nationale Special Olympics: er was maar één wedstrijdsport (zwemmen) waar 100 zwemmers aan meededen uit de noordelijke provincies. Maar de Deventer Sportploeg was bijna voltallig aanwezig en natuurlijk behaalde de zwemploeg veel medailles.

IMG_4172

Drie keer goud, acht keer zilver (eigenlijk 11 keer, want bij de estafette krijg je toch maar mooi vier medailles!) en acht keer brons. Dat was het prachtige resultaat van de tien zwemmers die aan de wedstrijden hebben meegedaan.
’s Morgens hadden de zwemmers de divisions gezwommen zodat ze ’s middags in de goede finales terecht kwamen. Allemaal hebben ze zes keer gezwommen en dat dat veel is was goed te merken, ze waren aan het eind van de dag heel erg moe!
De medailles werden uitgereikt Maaike Heethaar (Miss Overijssel 2008) en Michel Tielbeke (zwemmer bij de paralympics.  Ook Mario Gallas (judoka van de Deventer Sportploeg en , sinds kort lid van de Atletencommissie van Special Olympics Nederland, een taak die hij buitengewoon plichtsgetrouw vervuld) reikte medailles uit.

IMG_4197

Clinics
Naast de zwemwedstrijden was er in sportcomplex Tijenraan in Raalte nog veel meer te beleven. Want bijna alle sporters van de Deventer Sportploeg stonden ’s morgens om acht uur bij de Scheg om per bus naar Raalte te vertrekken. En dat was niet alleen om de zwemmers aan te moedigen.
Alle sporters die niet in het water lagen deden mee aan verschillende clinics die allemaal verzorgd werden door de coaches van de Deventer Sportploeg.
Zo konden mensen kennis maken met verschillende sporten.
Bij atletiek konden ze hoogspringen en speerwerpen (met speciale speren voor in de zaal), er konden worden gedanst bij Special Dance 4 You en bij judo kon je leren vallen. Bovendien gaven verschillend judoka’s demonstraties.

Bij het tafeltennissen kon iedereen die dat wilde een balletje slaan tegen de tafeltennissers van de Deventer Sportploeg. Tafeltennis blijkt laagdrempelig, juist omdat iedereen het wel eens heeft gedaan. Met speciale grote batjes werd het raken van het balletje een beetje makkelijker gemaakt.
’s Middags kon er gevoetbald worden met de voetballers van de Deventer Sportploeg.De sporters van de DSP hebben zelf ook eens bij de andere sporten van de ploeg mee kunnen doen.
Jammer dat er niet wat meer belangstelling was ‘van buiten’, het had best een beetje drukker gekund. Maar degenen die er wel waren hebben volop genoten van het aanbod!

MultiMovez
Tijenraan had zelf iets nieuws: Multimovez, een bewegingsruimte met onder andere SportGames (dansen en bewegen op muziek), fysioruimtes en de Octopus, die je reactiesnelheid test en verbetert. Alle sporters van de DSP hebben de apparaten in de ruimte aan een grondige inspectie onderworpen!

Mooie dag
Een dag vol sport en bewegen voor iedereen, waar sporters en coaches volop van genoten hebben. De zwemwedstrijden liepen flink uit, de bus terug naar Deventer is twee keer terug gegaan naar de garage en kon uiteindelijk pas anderhalf uur na de afgesproken tijd de ploeg weer meenemen.
Omdat het programma toen afgelopen was konden coaches en sporters wel mooi de damesestafetteploeg aanmoedigen. Deze allerlaatste wedstrijd van de dag werd afgesloten met een mooie zilveren plak voor de meiden!

Foto’s