Vrijwilligers verenigingen Deventer Sportploeg genomineerd voor Vrijwilligersprijs

vrijwilligers

Het zijn er meer dan 120: vrijwilligers die elke week met ‘onze’ sporters in de zaal, op het veld of op de baan staan of in het water liggen. Allemaal zijn ze betrokken bij een van de verenigingen die in Deventer Aangepast Sporten aanbieden, sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking.
Zonder deze vrijwilligers zouden kinderen en volwassenen met een beperking niet kunnen sporten in Deventer. De meeste vrijwilligers zijn al jaren actief bij hun vereniging.

Elke twee jaar gaat een grote groep sporters en coaches naar de Special Olympics. Dat levert altijd veel publiciteit op: we komen er mee in de krant, veel supporters komen de sporterts aanmoedigen en er staan honderden foto’s op Social Media en de website.
Maar er sporten elke week meer dan 250 kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij de negen verenigingen (SVOD, Budo Vereniging Deventer, Devinco, Sportief Oost Nederland, TTV Swift, SV Colmschate ’33, DRV DE Zwaluwen, De Klup Deventer). Zij kunnen of willen niet allemaal deelnemen aan de Special Olympics, maar genieten wel elke week van het beoefenen van hun sport. Dat kan alleen dankzij die bevlogen coaches en trainers die er dan ook zijn. Zij zijn er elke week, maar staan zelden in de spotlights.
Daarom heeft de Deventer Sportploeg al deze mensen aangemeld voor de Vrijwilligersprijs 2014.

IMG 2490 IMG 5311

Nominatie
Deze aanmelding is gehonoreerd: de vrijwilligers van de Deventer Sportploeg (en dus van de negen verenigingen) zijn genomineerd voor deze mooie Vrijwilligersprijs 2014. Daar zijn we natuurlijk heel trots op!

Vrijwilligersavond 2014
Elke laatste donderdag in November wordt in Deventer de ‘Dag van de Waardering’ gehouden. De gemeente Deventer wil op deze dag haar waardering uitspreken voor mantelzorgers en vrijwilligers in onze stad. De VCD organiseert hiervoor samen met de gemeente steeds verschillende acties.
Op donderdag 27 november bent u vanaf 19.30 uur welkom in de Deventer Schouwburg. Daar vindt een feestelijke avond plaats voor alle vrijwilligers in de gemeente. En natuurlijk worden de prijzen uitgereikt!
We hopen dat velen van u naar de schouwburg komen om hun waardering voor ‘onze’ vrijwilligers te laten zien!

 IMG 6382