Wandelaars glorieus binnengehaald op de Via Gladiola

Nee, ze hebben geen vier keer 30, 40 of 55 kilometer gelopen. Maar wel een prachtige medaille behaald tijdens de wandeldriedaagse van de Special Olympics op 1, 2 en 3 juli van dit jaar. Daarom werden de wandelaars van de Deventer Sportploeg (net als natuurlijk alle andere wandelaars die hebben meegelopen in het weekend van de Special Olympics) op de slotdag van de 100e Nijmeegse Vierdaagse ingehaald op de Via Gladiola.
Monica 41

Monica 25

Na een vroege treinreis en een hartelijke ontvangst in Nijmegen door Uniek Sporten begonnen de sporters aan hun wandeling. Aangemoedigd door het publiek liepen ze – met hun begeleiders – 3,5 kilometer naar het eindpunt in Nijmegen. Marsleider van de Special Olympics generaal b.d. Peter van Uhm en Floris Tas (Special Olympics 2016) wachten de wandelaars op op de eretribune, natuurlijk met een gladiool! Peter van Uhm had ’s morgens tijdens een interview op televisie nog verteld hoe geweldig hij het weekend van de Special Olympics had gevonden en dat het hem emotioneerde om ‘zijn’ sporters die middag persoonlijk te mogen inhalen.

Monica Monica 20 Monica 39

Inhalen

Na de wandeling, alle aanmoedigingen en het applaus was het tijd om zelf in het publiek te staan. Want… Chris en Connie (de ouders van Ariane en enthousiaste wandelaars/begeleiders) hadden succesvol de 4 x 30 kilometer Vierdaagse uitgelopen. Jucetta, ook begeleider tijdens de Special Olympics, zelfs de 4 x 40 kilometer. Helaas kon de groep niet op haar wachten, ze moesten immers ook nog met de trein terug naar Deventer. Gelukkig is Jucetta opgewacht door een aantal vrienden.

Achterhoek 2018

Monica 37De sfeer in Nijmegen en het enthousiasme van iedereen geeft ongelooflijk vele energie. De Deventer Sportploeg is aan het kijken of er na de zomer regelmatig wandeltochten gehouden kunnen worden waaraan mensen met en zonder beperking mee kunnen doen. Wandelen is laagdrempelig en biedt een aantal mensen die geen sport beoefenen in verenigingsverband toch de gelegenheid om lekker te bewegen en mee te doen aan het fantastische Special Olympics Weekend. En ja, dat mag u zien als een oproep aan de organisatie van de Special Olympics 2018 in de Achterhoek om daar de Wandel3daagse op te nemen in het programma!

 

Meer foto’s vindt u op Facebook.