Wát een mooie film!

In april van dit jaar kunnen organisaties die aangesloten zijn bij MAEX een ‘MAEX Impuls Exposure’ aanvragen. Je moet voldoen aan een aantal voorwaarden en een goed verhaal schrijven voor een film. De drie beste aanvragen worden beloond met de verfilming van dat verhaal door een professionele organisatie: BrightVibes. Die kans kunnen we natuurlijk niet laten liggen en zie… we horen bij de drie uitverkorenen! Met als resultaat een fantastische film over inclusief sporten bij Tafeltennisvereniging Swift.

Stichting Deventer Sportploeg is aangesloten bij MAEX, het platform dat helpt maatschappelijke impact maken, meten en managen. MAEX helpt maatschappelijke initiatieven hun maatschappelijke impact duidelijk te maken én er zijn bedrijven en organisaties die investeren in deze initiatieven om zo hun maatschappelijk bijdrage te vergroten. De mogelijkheid om een initiatief aan te melden voor de Impulse Exposure is een prachtige kans (mede mogelijk gemaakt door SDG Nederland). Voorwaarde is dat je een activiteit voor het voetlicht wilt brengen die gaat over een van de volgende Sustainable Global Goals (Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties); nummer 1, 2, 3 en/of 12 en daar een goed verhaal over schrijft. Onderdeel van nummer 3 (Goede gezondheid en welzijn) is ook het voorkomen van eenzaamheid en het (kunnen) meedoen in de maatschappij. En dat is natuurlijk precies één van de belangrijkste zaken waar de Deventer Sportploeg voor staat: een inclusieve maatschappij waarin iedereen, met en zonder beperking of aandoening kan meedoen.

Gouden kalf

Dus schrijven we een script. Met in de spetterende hoofdrollen Sanne Dasselaar en Erwin te Boekhorst. Beiden tennissen bij Tafeltennisvereniging Swift in Deventer. Ze zijn én voelen zich daar welkom en onderdeel van de vereniging. Bovendien is de locatie van Swift – na een grondige verbouwing enkele jaren geleden – zeer goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Op 7 juli komen Michiel de Gooijer en Sanne van Hemert van BrihgtVibes de opnamen maken voor de film. Het is een leuke avond; Erwin en Sanne vertellen hun verhalen en Swiftvoorzitter Swift Bob Kelderman verdient een Gouden Kalf voor de beste bijrol van 2021! Want wat slaat hij de spijker op zijn kop als hij zegt: ‘We hebben toch allemaal een beperking?’ Danique, Antoinette en Charlotte hebben een mooie figurantenrol en Michiel de Gooijer kan het niet laten om ook even een balletje te slaan.

BrightVibes

BrightVibes gelooft in de kracht van aanstekelijke, inspirerende verhalen. Als tegenhanger van het vele negatieve nieuws dat mensen ongelukkig maakt, zet BrightVibes positieve change makers in het spotlicht. Met hun verhalen, willen zij aanzetten tot het hebben van een positieve impact. BrightVibes maakt video’s die een enorm bereik hebben en combineert de kracht van verhalen vertellen met maximaal bereik en impact. Een betere partij om ‘onze’ film te maken én te verspreiden kunnen we ons niet wensen! BrightVibes schrijft een prachtig stuk over de Deventer Sportploeg en TTV Swift op hun website. Dat is beslist de moeite waard om even te lezen!