Wethouder Margriet de Jager op bezoek bij Jeu de boules

IMG_4151

 

Wethouder Margriet de Jager bracht maandagavond 11 oktober een bezoek aan de Jeu de boules training. Daar sport elke week een aantal mensen met een verstandelijke beperking bij Jeu de boulesvereniging De Vijfhoek. De wethouder bracht het bezoek in het kader van de Week van de Toegankelijkheid.
En natuurlijk gooide ze een balletje mee.

Van 9- 15 oktober is het de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid. In Deventer kunnen mensen met een verstandelijke beperking gratis een kijkje nemen tijdens de activiteiten die bij verschillende sportverenigingen worden aangeboden. Bovendien worden accommodaties ‘geschouwd’ op hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Maandagavond was een schouwteam van de Gehandicaptenraad aanwezig zijn bij de Jeu de boules om te noteren hoe de toegankelijkheid is bij deze vereniging en wat er beter kan.

‘Dat is heel belangrijk’, licht wethouder Margriet de Jager toe. ‘Het is goed als we te weten komen waar de knelpunten zitten. Zeker als het gaat om mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) of lichamelijke beperkingen. De Deventer Sportploeg heeft nu met de verenigingen een prima aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking, verenigingen kunnen misschien van die kennis gebruik maken als mensen met een andere beperking willen sporten. Want er is er wel het een en andere, maar het kan vast nog beter!’

De Week van de Toegankelijkheid is bedoeld om in het hele land aandacht te vragen voor de (on)mogelijkheden van mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking of chronische ziekte om mee te doen in de samenleving.

 

Foto’s