Word jij de nieuwe trainer bij atletiek?

Een bijzondere groep atleten van AV Daventria 1906 is dringend op zoek naar een trainer! De trainster die ze hadden kan het helaas niet meer combineren met haar andere bezigheden. Lijkt het je leuk om op de donderdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur training te geven aan de g-atleten? Ervaring is niet vereist, de verenging helpt je graag! Interesse? Neem dan contact op met AV Daventria bestuurslid Elleke Steenbergen. E-mail: , tel: 06 45 82 07 05.
Wie weet ga je dan in 2024 mee naar de Special Olympics in Tilburg en Breda voor het leukste weekend dat er is!

Meer weten? Lees dan het interview met trainster Naomi Steenbergen, waarin ze haar afscheid aankondigt. Het interview is verschenen in het clubblad van de atletiekvereniging.

Energie opdoen bij g-sporters!

‘Vrolijkheid, gezelligheid en positiviteit’, zo kenmerkt Naomi Steenbruggen haar groep g-sporters die ze iedere donderdag training geeft. ‘Van iedere training die ik geef krijg ik energie!’ Het doet haar dan ook pijn in haar hart dat ze in augustus gaat stoppen met het geven van training. ‘Ik hoop dat iemand het stokje van mij kan overnemen en deze fantastische groep één uur in de week wil gaan trainen.’
In 2019 ben ik begonnen als trainster van de G-sporters”, blikt Naomi terug. ‘Aanvankelijk liep ik mee met de vorige trainer Nick. Ik zag toen al gelijk wat een ontzettend leuke groep het is. Vrolijk, enthousiast, altijd positief. Het grappige is dat niet Nick maar de groep zelf mij heeft geleerd hoe ik de trainingen moet geven. Ze vinden het namelijk fijn als bijvoorbeeld de warming up iedere week op dezelfde manier gaat. Alles in dezelfde volgorde. Dus eerst knieheffen en daarna pas hakken-bil etc. Prachtig hoe ze mij dat hebben aangeleerd!’

Bijzondere groep atleten

De groep g-atleten is een gevarieerde groep jongeren met ieder een eigen speciaal gedragspatroon of verstandelijk niveau. ‘Iedereen in de groep is uniek en mag zijn zoals die is.’, vertelt Naomi. ‘En ondanks de onderlinge verschillen is het echt één groep. Iedereen hoort erbij. Niemand wordt buitengesloten. De sfeer is gemoedelijk. Er ligt geen enkele druk op prestaties. En het allerleukste is ook nog, er is nóóit iemand chagrijnig! Training kan geven aan deze groep is heel dankbaar werk!’

Nieuwe trainer gezocht

Helaas is Naomi inmiddels gestopt ,met het geven van training aan de g-atleten. ‘Met pijn in mijn hart stop ik met het geven van training aan deze fantastische groep. Ondanks dat het maar één uur in de week is kan ik het tot mijn verdriet niet meer combineren met mijn werk en privé. Helaas voor mij, maar een mooie kans voor iemand anders die het ook leuk vindt om op de donderdagavond een uurtje op te trekken met deze prachtige jongeren, aldus Naomi.” Naast een trainer beschikt de groep g-atleten ook over een begeleider in de persoon van Alien Groot Koerkamp. Alien blijft ook na het stoppen van Naomi als begeleider aanwezig en zal de nieuwe trainer in alles ondersteunen.

Ervaring geen vereiste!

Om trainer te kunnen zijn van de g-sporters is ervaring met het geven van atletiektraining geen vereiste. ’Ik had geen enkele ervaring met atletiek en was ook nooit eerder trainer geweest’, vertelt Naomi. ‘Ik deed weliswaar aan hardlopen, maar had geen enkel idee hoe de meerkamp-onderdelen van atletiek in elkaar steken. Dat is geen enkel probleem geweest! Vanuit het bestuur kreeg ik de kans om de opleiding tot meerkamp-trainer te doen. En daarnaast heb ik ook simpelweg veel youtube filmpjes gekeken. Bij deze groep staat niet de perfectie van techniek centraal, maar plezier en gezelligheid. Iedereen die dat waardeert en ondersteunen kan is geschikt om trainer te zijn van deze groep!’