Zwemmen

Kinderen met een verstandelijke beperking kunnen leren zwemmen bij De Klup. Er is volop begeleiding – als het nodig is éen op éen – om kinderen op een speelse, maar heel goede manier te leren zwemmen. Twee gediplomeerde zweminstructeurs en heel veel vrijwilligers zijn elke week bij de zwemlessen te vinden.

De Klup is de enige vereniging binnen de Deventer Sportploeg die alleen met sporters met een verstandelijke beperking werkt en niet geïntegreerd is in een reguliere vereniging. Dat komt omdat de Klup al meer dan 30 jaar bestaat. Toen De Klup met zwemmen begon was het woord integratie nog nauwelijks uitgevonden. De Klup heeft zijn bestaansrecht meer dan bewezen en blijft dan ook in deze vorm de zwemlessen verzorgen.

Bij De Klup zijn ze altijd in voor vernieuwing: de zwemmers van de Klup gingen als een van de eerste op voor internationale zwemdiploma’s en ook de Swimsafe Floatsuit waarmee inmiddels alle kinderen in Deventer leren zwemmen wordt bij De Klup al een aantal jaren gebruikt.

Soms is het behalen van een of meer zwemdiploma’s voor een kind voldoende en verlaat het dan De Klup weer. Maar veel zwemmers blijven ook na het behalen van een aantal diploma’s. Ze zwemmen dan elke week een uurtje en oefenen voor certificaten en om hun conditie op peil te houden.

Sommige mensen met een verstandelijke beperking halen geen diploma, maar ook voor hen is het mogelijk om elke zaterdag lekker een uurtje bezig te zijn in het water. Zwemmen bij De Klup is op zaterdag van 17.00 uur tot 18.00 uur in De Scheg. Het is altijd mogelijk om een keer te komen kijken.

Meer informatie:
Bianca van Hoof
Tel: 0570 65 47 60