Zwemmers De Klup ‘oefenen’ in Doetinchem

Over een klein jaar zijn vindt editie 2018 plaats van de Nationale Special Olympics. En natuurlijk is de Deventer Sportploeg al voorzichtig bezig met de voorbereidingen. Want een ding is zeker: we gaan met veel sporters genieten van dit mooie evenement. De zwemmers van De Klup hebben zaterdag 24 juni hun eerst wedstrijden al gezwommen in het prachtige zwembad Rozengaarde van Doetinchem.

RSL 8294

Om 07.15 uur staan de zwemmers bij de Scheg om te vertrekken naar Groenlo. Want daar vindt de openingsceremonie van deze regionale versie van de Special Olympics plaats. Atletiek, paardrijden en voetbal staan ook op het programma (de voetballers van de Deventer Sportploeg hebben deze dag al een andere activiteit); het is een mooie repetitie voor het ‘echte’ werk in 2018.RSL 8301

Wedstrijden
Na de openingsceremonie vertrekken zwemmers en coaches naar zwembad Rozengaarde in Doetinchem. Daar worden eerst de devisioningwedstrijden gezwommen. Dweilorkest Dokters’ Swingende Infuustoeters zorgt voor een prima sfeertje (die muzikanten mogen volgend jaar ook langskomen). Daarna is het tijd voor het echte werk: de finales! In een prima tempo worden de wedstrijden gezwommen en het resultaat mag er zijn. Met maar liefst drie gouden medailles, elf zilveren, zeven bronzen én vijftien vaantjes kunnen de Deventer zwemmers aan het eind van de dag naar huis. Moe, zoals dat heet, maar voldaan! Met veel dank aan de begeleiding van vandaag: Wilma, Edith, Gwendolyn, Melinda en Marco (die natuurlijk allemaal ook het hele jaar door actief zijn bij De Klup).

RSL 8330 RSL 8364

Einde zwemseizoen
Deze wedstrijden betekenen het einde van het zwemseizoen voor De Klup, dat in Deventer is afgesloten met het altijd gezellige Familiezwemmen. Ook hier geldt: dank aan alle vrijwilligers die elke week in het water liggen met ‘onze’ zwemmers.

RSL 8399 RSL 8418

Meer foto’s van de wedstrijden vindt u op Facebook.