Zwemmers Deventer Sportploeg doen mee aan regionale zwemwedstrijd in Raalte

Zaterdag 23 oktober 2010 organiseert zwemvereniging SaVAS, samen met de afdeling Sport van de gemeente Raalte, een Special Olympics Zwemevenement en een sportinstuif in sportcentrum Tijenraan, voor mensen met een verstandelijke beperking. Zwemmers van de Deventer Sportploeg doen mee aan de wedstrijden en de andere disciplines van de Deventer Sportploeg verzorgen clinics en demonstraties.

3288630_1_640

Ruim 100 zwemmers, van tien verenigingen uit de Noordelijke provincies strijden om de medailles, waaronder het Nederlandse zwemteam dat meedoet aan de World Summer Games 2011 in Athene.
Om 9.00 uur start de happening op een spectaculaire wijze, onder andere door het hijsen van de Special Olympics vlag en de binnenkomst van het Special Olympics vuur.

Sportactiviteiten
Naast het Special Olympics zwemevenement staat sportcentrum Tijenraan de hele dag in het teken van sportactiviteiten zoals tafeltennis, gymnastiek (dans4you), atletiek, judo, zumba en sportgames (digitale dansplaten). Judovereniging Salland en de bijna voltallige Deventer Sportploeg verzorgen meerdere demonstraties en clinics. Bovendien is de nieuwe bewegingsruimte MultiMovez open voor publiek. Iedereen (ook uit Deventer) kan meedoen aan deze gratis sportinstuif en aanmelding vooraf is niet nodig.
Het is een prachtige gelegenheid voor sporters met een verstandelijke beperking om kennis te maken met verschillende sporten en het is een mooie samenwerking tussen twee Sallandse gemeenten.

Bus
Een groot deel van de Deventer Sportploeg is de hele dag in Raalte te vinden; om de zwemmers aan te moedigen, maar ook om clinics te verzorgen en mee te doen aan alle onderdelen van de sportinstuif. Ze gaan er naar toe met een grote bus en vertrekken om kwart over acht ’s morgens bij De Scheg.
Het is voor de ploeg een mooie moment om weer gezellig een dag met elkaar op te trekken en sportief bezig te zijn!