Zwemmers voor internationale wedstrijden naar Raalte

Een nieuwe sporthal (met een nieuw zwembad); dat vraagt om mooie evenementen. Hera ’11 Savas organiseerde daarom een internationale zwemwedstrijd in het nieuwe Tijenraan. En natuurlijk waren daar ook de zwemmers van De Klup aanwezig.

RSL 2946

Hera’11 Savas uit Raalte, Spindo uit Doetinchem, WSG uit Uden, De Brug regio Westerkwartier, De Klup uit Deventer en zwemmers uit Luxemburg en België zijn al present op zaterdag 14 april. Want om 10.00 doen ze allemaal mee aan een fit-test die georganiseerd is door Special Olympics Nederland.

RSL 2913

Vreemde estafette

Na de gezellige lunch beginnen de wedstrijden. Maar niet nadat eerst de drie volksliederen zijn gezonden: het is tenslotte een internationaal toernooi!
De wedstrijden eindigen met een bijzonder estafette: alle zwemmers zijn ingedeeld met zwemmers uit andere ploegen: een tikkeltje verwarrend voor het publiek en sommige zwemmers, maar gelukkig niet voor de aanwezige coaches en scheidsrechters.RSL 2908

Gouden medaille

Vervolgens eten alle deelnemers en coaches samen een warme maaltijd. En dan… is het tijd voor de prijsuitreiking. Een grote verrassing is dat alle sporters een gouden medaille krijgen, mede uitgereikt door wethouder Gosse Hiemstra. Eigenlijk is er daarna nog een disco, maar daarvoor zijn de Deventer zwemmers te moe, ze gaan lekker terug naar huis!

RSL 2989